Select Page

Last Post en bloemenhulde

Last Post en bloemenhulde

Deurne herdenkt op 11 november de wapenstilstand, de jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Er vindt een bloemenhulde plaats en de ‘Last Post’ hoor je op verschillende locaties in Deurne.

Aan de gedenkplaat in het politiecentrum (Unolaan) legt het districtsbestuur om 10.30 uur bloemen neer. Vervolgens stappen de bestuurders samen met de aanwezigen in optocht, onder muzikale begeleiding van de Stadstrommelaars, naar het ‘Monument der Gesneuvelden’ aan het kasteel Sterckshof. Daar brengen jongeren van de Academie Deurne een voordracht, vindt er een bloemenhulde plaats en spelen muzikanten The Last Post. Ten slotte vindt in het districtshuis een hulde plaats aan het borstbeeld van burgemeester Alfons Schneider en aan de gedenkplaat van de gesneuvelden van 1914-1918. Ter afsluiting geeft het districtsbestuur van Deurne een toespraak in de trouwzaal van het districtshuis

Muzikanten zullen eveneens de ‘Last Post’ op verschillende locaties laten weeklinken. Oorspronkelijk werd het gespeeld als afsluiting van de dag, maar nu wordt de Last Post gebruikt bij militaire herdenkingen.

 • aan het monument, t.h.v. kasteel Sterckshof
 • aan het standbeeld Jan Olieslagers (Luchthaven)
 • op het Wim Saerensplein
 • in de Lundenstraat, t.h.v. nummer 64
 • op het Sint-Fredegandusbegraafpark
 • in de Gallifortlei, t.h.v. nummer 146
 • in de Plankenbergstraat, t.h.v. nummer 121
 • aan het politiekantoor Unolaan
 • op het Arenaplein
 • op de begraafplaats Ruggeveld
 • op de begraafplaats Silsburg​​

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)