Select Page

Buurderij leert buren fermenteren

Buurderij leert buren fermenteren

De buurderijen in Deurne organiseren in basisschool Land van Nu op 22 september een workshop FERMENTEER HET SEIZOEN!. Dit is een traditionele manier om voeding langer te kunnen bewaren.

Groentefermentatie is een oude en ecologische bewaarmethode. Bovendien zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers de kneepjes van de groentefermentatie onder de knie. Ze ontdekken hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseert de lesgeefster à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren de deelnemers hun eigen unieke fermenten. En alsof dat nog niet volstaat, krijgen ze ook nog eens tal van tips om de fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten.

De workshop richt zich enkel op de buren van buurderij Gitschotelhof en buurderij Districtshuis. De deelname prijs bedraagt 10 euro. De workshop wordt begeleid door Kristel van Mirabella’s Botanicals. De organisatoren leveren de groenten die nodig zijn voor de workshop. Maximaal kunnen 15 buren deelnemen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)