Select Page

Een kalender met foto’s van Deurne

Een kalender met foto’s van Deurne

Dit jaar verschijnt voor het eerst een kalender over Deurne. Met elke maand een foto van een kenmerkende plek. De fotografie is van Marc Verhaegen.

Marc Verhaegen neemt dagelijks foto’s in Deurne en toont ze op de sociale media. Verschillende volgers op Facebook vroegen naar een soort van album met zijn foto’s. “Deze vraag werd opgepikt door Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging Deurne Centrum. Samen met graficus Luc Van Malderen gingen beiden aan de slag met mijn foto’s. Ze hebben duizenden foto’s bekeken, de meest passende beelden uitgekozen en dat alles in een kalender gegoten.” vertelt Verhaegen trots.

De opbrengsten van de jaarkalender gaan naar ‘De Warmste Week‘. Het thema dit jaar is kansarmoede. Het district Deurne scoort een 4,4 op de kansarmoede-index. Dat betekent dat een groot aantal bewoners zich op de rand van kansarmoede bevindt. Zo wordt bijvoorbeeld 25% van de baby’s in Deurne geboren in een kansarm gezin. Hiermee staat Deurne op nummer drie van alle Antwerpse districten.

Voorzitter Hoeckx vult aan: “Mede door de hulp van een aantal leden van de winkeliersvereniging is het gelukt om de productiekosten van de kalenders laag te houden zodat het overgrote deel van de verkoopopbrengst ten goede komt aan de het goede doelen. We danken graag Leonidas Deurne, Bakerville’s, Argenta Deurne Noord, Kasteel Rivierenhof, Tip Top Catering en Luc Van Malderen in het bijzonder.”

Praktisch:

De kalender kost €10 en is online te koop via https://www.deurnecentrum.be/product/jaarkalender-deurne-2023/ Je kan kiezen voor levering (+€5) of ophaling bij Leonidas (Gallifortlei 9). De druk is voorzien voor midden december 2022.

Foto: (vlnr): Graficus Luc Van Malderen, fotograaf Marc Verhaegen, voorzitter winkeliersvereniging Alain Hoeckx

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)