Select Page

50 miljoen kg hergebruikte goederen en een gitaar

50 miljoen kg hergebruikte goederen en een gitaar

Oktober was een feestmaand voor Kringwinkel Antwerpen. De organisatie vierde haar 30(+1) jarig bestaan. Het feestgebeuren werd met één jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. Ter gelegenheid van de verjaardag organiseerde Kringwinkel Antwerpen een winactie waaraan iedereen vrij kon deelnemen. Linde Peeters uit Deurne was één van de gelukkigen.

De geschiedenis van Kringwinkel Antwerpen gaat terug tot 1991. Het startte allemaal met Vitamine W, een organisatie die initiatief nam om kansengroepen die geen aansluiting vonden op de arbeidsmarkt tewerk te stellen via opleidingen, trainingen en projecten. Eén van de projecten was de Kringwinkel. In 1991 werd er een heel jaar lang massaal ingezameld en in het najaar van 1992 opende de eerste winkel in Borgerhout zijn deuren. In 2004 opende het Centraal Sorteermagazijn in Merksem, waar de organisatie tot op de dag van vandaag zit. Gaandeweg kwamen er nog 10 winkels bij, waaronder, eveneens in 2004, de kringwinkel in Deurne.

Het 30(+1) jarige bestaan van Kringwinkel Antwerpen werd ook in de verschillende winkels met de klanten gevierd. In elke winkel kon je een prijs winnen als je het antwoord kon geven op de vraag: ‘Hoeveel kilogram spullen werden dankzij Kringwinkel Antwerpen tussen 1991 tot augustus 2022 hergebruikt?’. Het antwoord was 50,4 miljoen kilogram. Linde Peeters uit Deurne was één van de gelukkigen en ging naar huis met een gitaar. “Ik ben een echte Kringwinkel fan en ben heel blij met deze prachtige gitaar!” vertelde ze.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)