Select Page

Nieuwe fietstunnel aan het Cogelsplein

Nieuwe fietstunnel aan het Cogelsplein

Dit weekeinde wordt de fietstunnel onder het Cogelsplein aangebracht. De Turnhoutsebaan/Cogelsplein zijn vanaf gisteravond tot woensdagochtend 6 uur afgesloten vanaf de brug bij de Noordersingel tot parking West van het Rivierenhof. Het wegverkeer moet een omleiding volgen, net als tramlijn 10 (tot maandag) en bus 410 (tot vrijdag 4 november).

De tunnel moet fietsers een veilige passage van de Turnhoutsebaan garanderen tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. De nieuwe fietstunnel maakt deel uit van het Ringfietspad. Fietsers die vanuit het noorden komen, kunnen zo ondergronds de Turnhoutsebaan oversteken en aansluiten op de Parkweg. Er ontstaat meteen ook een nieuwe definitieve kruising, die aansluit op de toekomstige fietsinfrastructuur. Ook voetgangers kunnen gebruik maken van de tunnel om de Turnhoutsebaan ondergronds te kruisen. Naast het 6,5 meter brede fietspad is er een voetgangerszone van twee meter voorzien. Die wordt in een ander materiaal aangelegd om het onderscheid voor fietsers en voetgangers duidelijk te maken.

Om de nieuwe tunnel te integreren in de bestaande infrastructuur, werd de aansluiting met het bestaande fietspad aangepast. Die ligt in een valleistructuur met langs weerzijden groene bermen. Na de werken aan de Ring kan de nieuwe infrastructuur zo naadloos aansluiten op de overkapping ter hoogte van Hof ter Lo.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

2 Comments

 1. windey

  De fietstunnel is niet onder het Cogelsplein maar onder de Turnhoutsebaan. Het is zelfs niet in Deurne maar in Borgerhout.

  Reply
  • Daniel DE LEEUW

   Ah? Vreemde fout dan toch.

   Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)