Select Page

Deurnenaren ruimen recordaantal peuken op, en blijven doorgaan

Deurnenaren ruimen recordaantal peuken op, en blijven doorgaan

Een maand geleden, op World Cleanup Day, gingen een honderdvijftigtal inwoners van Deurne aan de slag om zo veel mogelijk peuken te verwijderen uit de openbare ruimte. Door het grote succes organiseren Deurne Ruimt Op! en Provinciaal Groendomein Rivierenhof op 7 november een nieuwe opruimactie in het park.

Er werden maar liefst 88.156 peuken geraapt in september, dat zijn er meer dan dat Deurne inwoners heeft. “We mogen spreken van een geslaagde editie”, reageert organisator Rebecca Gevers van Deurne Ruimt Op! (DROP). “We hebben het wereldrecord ‘peuken opruimen’ verbroken. Helaas is het officieel registreren van het record voor ons niet mogelijk, we houden het dus op een Antwerps record”, vervolledigt oprichter Alain Hoeckx.

Afgelopen zomer werd op elke laatste zondag van de maand een zwerfvuilzondag in het Rivierenhof georganiseerd. Deze opruimacties werden gerealiseerd met steun van Mooimakers. Op zondag 7 november wordt het eerste seizoen van zwerfvuilzondagen afgesloten met een grote opruimactie in het park.

“Met deze opruimacties willen we de bezoekers betrekken bij het proper houden van het park, en tegelijk ook een moment creëren waarop buurtbewoners elkaar beter leren kennen en samen op pad gaan in het park”, vertelt Renée Beerens, medewerker op de dienst publiekswerking van de provincie Antwerpen.

Wil je ook deelnemen aan de zwerfvuilzondag? Schrijf je dan in via de website van Deurne Ruimt Op: https://www.deurneruimtop.be/zwerfvuil-zondagen/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)