Select Page

Leegstaand Erasmus is nodig om huisartsentekort aan te pakken

Leegstaand Erasmus is nodig om huisartsentekort aan te pakken

“In verschillende delen van de stad is er een tekort aan huisartsen. Maak van het leegstaande Erasmusziekenhuis een gezondheidscampus.”

“In de stad Antwerpen is er een huisartsentekort. In verschillende delen van de stad, waaronder Deurne en Borgerhout, is de nood erg hoog.” zegt Ben Van Duppen (PVDA), districtsschepen in Borgerhout: “In Deurne wil de stad het gezondheidsaanbod verminderen. De huisartsenkring HAKAO (Deurne, Borgerhout, Borsbeek, Wommelgem) vraagt om van het leegstaande Erasmusziekenhuis een gezondheidscampus te maken, maar de bevoegde schepen wil het gebouw slopen.”

Volgens Van Duppen stoppen in Deurne-Zuid op heel korte termijn drie huisartsen. “Een tienduizend mensen zullen op zoek moeten gaan naar nieuwe artsen die er niet zijn.” vertelt Van Duppen: “In het oude ziekenhuis kan perfect een nieuwe artsenpraktijk worden georganiseerd. Schepen van Doesburg (N-VA) zegt dat ze in dialoog gaat met de huisartsenkringen. Dat ze dan goed luistert naar de argumenten van de huisartsenkring HAKAO die een gezondheidscampus wil. Als we niet nog een zorgvacuüm willen creëren, moet de site haar publiek karakter en focus op toegankelijke gezondheidszorg behouden.”

Ben Van Duppen besluit: “Net als de artsen van de buurt pleiten we voor Erasmus 2.0, met een volwaardige polikliniek, aandacht voor dementiezorg voor de senioren uit de buurt en moeder en kindzorg, maar ook ruimte voor gezondheidspreventie. De site is er klaar voor, wij vragen duidelijkheid van het stadsbestuur.”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)