Select Page

Nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp vliegt op Londen.

Nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp vliegt op Londen.

Er komt een nieuwe luchtvaartmaatschappij op de luchthaven van Deurne. Dat schrijft Travel Magazine, een online vakblad over alles wat er leeft binnen de reiswereld.

Air Antwerp is ontsproten uit een samenwerking tussen het Nederlandse KLM en het Ierse CityJet. De oprichtingsakte is volgens Travel Magazine vorige week in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Het startkapitaal bedraagt 61500 euro, waarvan een derde van KLM komt en twee derde van CityJet. De nieuwe maatschappij hoopt in het najaar te starten met een verbinding tussen Antwerpen en Londen City. De vlucht zou gebeuren met een Fokker 50, een toesteltype met plaats voor vijftig passagiers dat destijds ook door VLM Airlines werd gebruikt op de korte verbindingen. Op termijn rekent de nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij op drie verschillende bestemmingen.

De Belg Johan Maertens wordt de CEO van Air Antwerp. Hij was de laatste topman van het failliete VLM Airlines. De nieuwbakken maatschappij hoopt ook een aantal ex-werknemers van VLM aan te trekken. Dat bedrijf ging vorig jaar in vereffening nadat er geen overnemer werd gevonden. De thuisbasis van Air Antwerp zou Deurne zijn.

(Foto: Vatuv)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)