Select Page

Vlaamse vlag moet aan alle gebouwen wapperen

Vlaamse vlag moet aan alle gebouwen wapperen

De voorbije jaren hing er op 11 juli, de dag van de Vlaamse feestdag, in het district Deurne enkel aan het districtshuis een Vlaamse vlag. Dat was niet naar de zin van de Vlaams Belangfractie in Deurne. Volgens fractieleider Jan Van Wesembeeck (V.B.) moeten alle officiële gebouwen worden bevlagd en hij diende klacht in bij de provinciegouverneur.  

Raadslid Van Wesembeeck heeft nu gelijk gekregen. In het antwoord dat hij van gouverneur Berx kreeg, staat dat de vlag moet uitgehangen worden aan alle gebouwen van de Vlaamse overheid of waar instellingen huizen die onder de Vlaamse Gemeenschap of het Vlaamse Gewest vallen. Dat zijn ook alle gebouwen van provincies, gemeenten en districten, inclusief gebouwen van gemeentelijke en provinciale scholen, OCMW’s en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

In Deurne gaat het dan onder meer om bibliotheek Couwelaar, het recyclagepark, het stadsgebouw in de Berlaimontstraat, de campus Rivierenhof van avAnt en de brandweerkazerne. De scholen van het Gemeenschapsonderwijs zoals het Koninklijk Atheneum Deurne en Go!Spectrum Deurne vallen niet onder deze regelgeving.

Jan Van Wesembeeck reageert tevreden: “Na meer dan 15 jaar actie voeren krijgen wij gelijk. Het is de hoogste tijd dat men respect toont voor onze Vlaamse identiteit.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)