Select Page

Plaats voor deelauto’s op de luchthaven van Deurne

Plaats voor deelauto’s op de luchthaven van Deurne

De luchthaven van Deurne voorziet nu ook parkeerplaatsen voor deelauto’s en laadpalen voor elektrische wagens.

De luchthaven biedt haar bijdrage in een duurzaam mobiliteitsontwikkeling door drie parkeerplaatsen voor deelauto’s op parking P2 te garanderen. Tevens kunnen op diezelfde parking zes elektrische wagens tegelijkertijd worden opgeladen. Indigo, parkeeruitbater, voorziet drie nieuwe laadpalen. Parking 2, of P2,  is recht tegenover het luchthavengebouw en ter hoogte van het reeds aanwezige station voor Antwerpse deelfietsen. Vandaag is er ruimte voor 36 deelfietsen. Volgens Vanessa Flamez, perscontact Internationale Luchthaven Antwerpen, sluit deze vorm van samenwerking tussen Poppy (provider van deelauto’s), Indigo en de Luchthaven Antwerpen aan bij de globale visie die de luchthaven nastreeft: “ Het beoogt duurzame groei met respect voor de omgeving en gemeenschap.”

Als zou blijken dat na verloop van tijd de vraag alsmaar groter wordt naar deelauto’s met als ‘parkeerplaats’ de luchthaven van Antwerpen en het huidig aanbod is niet langer voldoende, dan kan het aantal ‘deelwagens/parkeerplaatsen’ opgetrokken worden na kritische evaluatie door het bedrijf Poppy en de parkeeruitbater Indigo.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)