Select Page

Een nieuwe vereniging voor doven en slechthorenden

Een nieuwe vereniging voor doven en slechthorenden

In Antwerpen werd een provinciale afdeling van DovenActie opgericht. Voorzitter is Michel Lacroix uit Deurne.

DovenActie Antwerpen is een vereniging onder de koepelorganisatie vzw Doof Vlaanderen en richt zich vooral op de toegankelijkheid van het dagelijkse leven voor dove en slechthorende mensen, zo’n 800.000 in Vlaanderen. De vereniging wil een aanspreekpunt zijn voor doven en slechthorenden, wil zich ook richten op toegankelijkheidsproblemen en treedt op als adviesorgaan voor allerlei instanties. We vroegen aan de kersverse voorzitter wat dit concreet betekent.

Michel Lacroix: “We willen in de eerste plaats onderling gedachten uitwisselen over regio Antwerpen. Gemeentebesturen krijgen graag feedback van hun inwoners, ook die van de doven. We willen belangen en rechten van doven in regio Antwerpen verdedigen en de formele communicatie bevorderen.” DovenActie wil meer doen dan in contact treden met de overheid en wil zich ook inzetten op het vlak van culturele activiteiten. Lacroix: “We denken dan aan het bezoeken van bezienswaardigheden. Of aan het toegankelijk maken van het aanbod van allerlei lezingen. En we willen specifieke gebaren, zoals de namen van gebouwen, straten, pleinen,… verzamelen.” Ook de gezondheidszorg heeft de belangstelling van de nieuwe vereniging. Michel Lacroix: “Wij zouden graag een woonzorgcentrum, of op zijn minst een afdeling in zo’n centrum, voor doven en slechthorenden hebben. En wij willen de ziekenhuizen van regio Antwerpen toegankelijk maken.”

(Foto: Arno Lacroix) 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)