Select Page

Container als sluikstort

Container als sluikstort

Groot was de verwondering van François – Swake – Verstraelen toen hij een oude, verroeste container zag in het nieuwe park Groot Schijn.

Toen Swake Verstraelen met zijn vrouw ging wandelen in park Groot Schijn wist hij niet wat hij zag. Daar stond warempel een oude, afgeleefde container met een hoop rommel erin. Verstraelen had snel door dat de container hier ooit was gedumpt. In de container liggen een dertigtal autobanden en enkele verroeste olievaten. Een oversized sluikstort, zeg maar. Thuisgekomen vulde hij een meldingskaart voor de stad Antwerpen in met een bondige boodschap en drie foto’s van de container: “Container gedumpt met afval, ter hoogte van de hondenschool, richting Makro, halverwege links.”

Enkele dagen later kreeg hij dan van het Klantenteam Stad Antwerpen het bericht dat zijn ‘opruimmelding’ vandaag werd afgehandeld en dat dankzij zijn melding de stad het afval intussen had kunnen verwijderen. Hij werd eveneens heel erg bedankt om samen met de stedelijke diensten aan een proper Antwerpen te werken. Dat wilde Verstraelen zelf nog eens gaan nakijken. En wat blijkt? De container staat er nog. Met de rommel incluis.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)