Select Page

Jong N-VA verkiest Leo De Clerq tot Deurnenaar van 2022

Jong N-VA verkiest Leo De Clerq tot Deurnenaar van 2022

De jongerenafdeling van N-VA kiest ieder jaar een persoon of groepering uit die een meerwaarde heeft betekend voor het district Deurne.

Na het ziekenhuispersoneel van AZ Monica en fotograaf Marc Verhaegen werd straatvrijwilliger Leo De Clerq  in de bloemetjes gezet. Maar De Clerq is voor de jongeren meer dan een straatvrijwilliger alleen. “De ideeën die Leo aanreikt gecombineerd met zijn onuitputtelijke inzet voor de buurt zijn uitzonderlijk te noemen. Het laatste stuk van dé Herentalsebaan bijvoorbeeld is door het toedoen van Leo fleurig, van boomspiegel tot gevel. En zijn enthousiasme is aanstekelijk, want Leo wist ook enkele handelaars te overtuigen om de buurt mee aangenaam te maken”, legt jongerenvoorzitter Tom Van Eycken uit.

Leo De Clerq was aangenaam verrast: “Ik ben vereerd om deze waardering te ontvangen van de jongeren. Al vind ik wat ik doe niet meer dan normaal… alleen samen kunnen we het leefbaar(der) maken in onze eigen omgeving”. Iedereen daarvan overtuigen is niet evident, dat heeft ook De Clerq ondervonden: “Er zijn klagers en doeners en ik bevind me zeker niet in die eerste categorie. Een probleem daagt mij telkens weer uit om er creatief over na te denken. Out of the box denken kan dikwijls voor oplossingen zorgen”. Zo bedacht Leo in 2019 nog het sigarettenboompje. Niet alleen een eenvoudige oplossing voor de talloze sigarettenpeuken, hij wist ook zo de aandacht te vestigen op een maatschappelijk probleem.

Foto: (vlnr) Rebecca Gevers, Leo De Clerq, voorzitter jong N-VA Tom Van Eycken en Kobe Vercoutere

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)