Select Page

Deurne Spartans houdt de eer hoog maar grijpt naast de kampioenstitel

Deurne Spartans houdt de eer hoog maar grijpt naast de kampioenstitel

Na de 2 overtuigende wins van Pioneers vorige week keerden de Spartanen terug naar Hoboken met maar 1 doel voor ogen, het de thuisploeg zo moeilijk mogelijk maken en toch nog een vierde wedstrijd afdwingen op eigen terrein.

Game 3

Uiteraard moest dus in ieder geval een scenario zoals in de 2 vorige wedstrijden, een vroege en onoverbrugbare achterstand, vermeden worden.

Met Kenny van den Branden (5inns – 4H – 4R – 4ER – 4BB – 4SO) op de heuvel voor Pioneers werd alvast gekozen voor de ervaring. Kenny zou zijn laatste wedstrijd van een indrukwekkende carrière werpen maar had het flink lastig tegen een stug Spartans.

In de tweede inning namen de Spartanen de bovenhand. Een hit van Alexis Marquez en slimme base-running zorgden voor de eerste score (0-1). Een nieuwe hit en een sacrifice fly duwden 2 runs over de thuisplaat en deze keer kon Spartans zélf voor een vroege voorsprong zorgen (0-3).

Voor Spartans leverde Anderson Gerdel (9inns – 12H – 4R – 4ER – 4BB – 8SO) dit keer een veel betere prestatie af dan in zijn vorige wedstrijd. De verdediging van de Spartanen was ook een stuk efficiënter zodat de Hobokenaren, ondanks een handvol meer hits, het toch een stuk lastiger hadden om op het scorebord te komen. Nadat Spartans er in inning 5 0-4 van had gemaakt kon met alle bases bezet en 1 out in de vijfde inning Pioneers slechts 1 run scoren (1-4).

Inning 5 bracht ook de laatste applausvervanging van zijn carrière voor Kenny van de Branden die op de heuvel vervangen werd door Ben Van Nuffel (4inns – 2H – 2R – 2ER – 2BB – 5SO).

In inning 7 zorgde Alexis Marquez met een double voor 2 extra Spartaanse runs (1-6) en zo ook voor een veiligere marge. De gelijkmakende slagbeurt zag Pioneers milderen tot 2-6 maar een incident op de thuisplaat zag de dug-outs leeglopen en de commotie bracht de Spartanen enigszins van hun stuk. De thuisploeg kon profiteren en kwam terug tot 4-6.

De rust keerde weer en Anderson Gerdel nam de wedstrijd in handen. In de negende en laatste slagbeurt voor Pioneers zag een ondertussen bijna vol huis van achter de draad een verre slag van Dennis de Quint net niet verdwijnen over linksveld en de daarop volgende slag van Kelvin Delgado liep in een double play wat tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd was.

De Spartaanse trots kwam dan toch ultiem boven drijven en na een hard bevochten 4-6 overwinning in wat misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen was, en een 2-1 stand voor Pioneers in de Belgian Series zou er zondag toch nog een vervolg komen op Lefty’s Field.

Game 4

 Op voorhand even vermelden dat ondergetekende bewust de pitcher-statistieken deze keer niet meegeeft omdat enkel het vermelden van alle werpers die de revue passeerden in deze wedstrijd een meterslang artikel zou opleveren…

De onverhoopte winst in Game 3 op zaterdag had blijkbaar de angel uit het Spartaanse temperament gehaald.

In een wedstrijd waarin we in totaal 10, jawel TIEN, homeruns zouden zien zou na de eerste inning de wedstrijd al in een definitieve plooi vallen.

Een onherkenbaar Spartans zag Pioneers 6 runs (0-6) scoren tegen thuiswerper Edgar Nieto Castillo (en hij zou al in de tweede inning plaatsmaken voor de slechts 16 lentes tellende talentvolle Nando Mostaert ) Na een onzeker begin waarin hij ook niet geholpen werd door een slordige verdediging stond het na 2 innings al 0-10 voor Pioneers.

Het was wachten tot in de vierde inning en bij een 0-14 stand eer Spartans eindelijk wat terug deed tegen Pioneers-starter Bebee Brayden. Na een knotsgekke slagbeurt met onder andere een solo homerun van Frank Prieto en een grand slam van Alexis Marquez stond er een 7-14 stand op het bord.

De comeback was echter van korte duur want in inning 5 scoorde Pioneers door onder meer 3(!) homeruns in totaal 9 runs en zo stond er 7-23 op het bord.

Spartans zou de kelk tot op de bodem moeten leegdrinken, scoorde nog wel 3 runs maar na 7 innings (met de mercy rule) kon er met een 10-25 eindstand een streep getrokken worden onder de Belgian Series en het seizoen 2022.

Spartans feliciteert hierbij ook Hoboken Pioneers voor de verdiende titel na een spannend seizoen met hoogstaand baseball.

Ondanks het mislopen van de titel kan Spartans toch terugblikken op een geslaagd seizoen. Met het behalen van de Belgian Series werd het vooropgestelde doel voor dit dan ook seizoen bereikt.

Iedereen met Spartaans bloed is dan ook trots op onze jongens die er alweer een topseizoen van hebben gemaakt! We kijken alweer uit naar 2023!

Alain Deroy

(Foto’s: FotoPe)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)