Select Page

Deurne Spartans nam deel aan het Europese Champions cup toernooi

Deurne Spartans nam deel aan het Europese Champions cup toernooi

Het EK baseball voor Deurne Spartans zit er op. Van 2 tot 9 juni heeft de ploeg gestreden in Bologna (Italië) om België in de Champions cup te houden. Een terugblik door Mike De Vriendt, coach van het eerste team.

“Onze eerste wedstrijd werd bevochten tegen Ostrava Arrows (CZE). Hiervoor zetten we onze sterkhouder Anderson Gerdel op de heuvel, Onze nr. 1 die zijn wedstrijden in de competitie zo goed als altijd afsluit met een win. De Tsjechen waren niet onder de indruk en we werden meteen geconfronteerd met een snelle achterstand, Een logische wissel werd dan doorgevoerd om Anderson de nodige rust te geven om op het einde van de week zich terug 100% te kunnen geven voor een eventuele beslissende wedstrijd. Eindstand 17-2.

De volgende wedstrijden uit onze poule tegen Amsterdam Pirates en Bologna Fortitudo (wat later de finale zou zijn) waren duidelijk – net zoals tegen de Arrows – een paar maten te groot voor ons.

Alles dan maar op vrijdag zetten tegen de resterende club uit onze reeks de Huskies uit Rouen. Met een vroege voorsprong door een Homerun van David Ochoa en wederom een uitgeruste Anderson op de heuvel, groeide het geloof op een overwinning inning na inning. Met nog 1 slagbeurt te gaan voor de Fransen die op dat moment tegen een achterstand aankeken van 1-4 kon het haast niet meer misgaan, Althans dat dachten we … Door enkele hits van de Fransen, en fouten in de Spartans-verdediging wisten de Huskies de wedstrijd naar zich toe te trekken tot een 5-4 eindstand.

We zijn bezweken onder de druk en konden het jammer genoeg niet afwerken. Dit was een zware mentale tik die ik persoonlijk nog steeds voel. Van de  anders zo luidruchtige ploeg was niets meer te herkennen. Je kon minutenlang een speld horen vallen in de dugout nadat de umpire “ballgame” riep. Rouen dus geplaatst en zeker van behoud.

Opladen dus voor zaterdag om onze allerlaatste kans. Dit bleek opnieuw tegen de Tsjechen te zijn waar we wederom geen verhaal tegen hadden, eindstand 13-3. Over and out voor Spartans. De volgende Belgische kampioen zal niet meer mogen deelnemen aan dit prestigieus tornooi en wordt in de ‘CEB’ cup geplaatst. Om terug in de Champions cup te mogen spelen moeten ze eerst dat tornooi winnen.

Algemene beschouwing is dat dit toernooi momenteel nog te hoog gegrepen is. Je komt om misschien één wedstrijd te kunnen winnen, maar daar stopt het. Andere Europese topteams beschikken over zoveel meer spelers, financiële middelen, ervaring,.. Daar kan je niet naast kijken.

De ervaring die we daar hebben opgelopen staken we in onze bagage terug naar Deurne, en Ik geloof dat we nu nog sterker onze competitie kunnen verderzetten.

Eindwinnaar is organiseerde club Bologna Fortitudo die de Amsterdammers versloegen met een droge 8-0.”

Mike De Vriendt

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)