Select Page

Zwaar weekend voor Antwerp Phantoms

Zwaar weekend voor Antwerp Phantoms

Het Team van coach Gert Peeters heeft een zwaar wedstrijdweekend achter de rug. Uit op vrijdagavond in Nijmegen tegen Devils en thuis zaterdag tegen Den Haag. Het zat de Antwerpenaren niet mee. Zeker niet met het uitvallen van Ax’l Kila wegens een werkongeval met lange revalidatie tot gevolg.

In Nijmegen pakte de thuisploeg in de vierde minuut een 1-0 voorsprong waarna Nijmegen de leiding niet meer uit handen gaf. Bij een 3-0 stand, zorgde Riku Koskinen voor de eerste Belgische treffer op het bord, waarna Devils snel verder uitliep met een vierde doelpunt. In de tweede periode duwde Devils nog meer op het gaspedaal. Na 40 minuten prijkte er 8-2 op het bord, waarbij Koskinen zijn tweede van de avond had gemaakt. Vroeg in derde periode scoorde Nijmegen opnieuw. Uiteindelijk stapte de thuisploeg met 11-3 winst van het ijs waarbij Akke Klijsen nog voor het derde Phantoms doelpunt tekende.

Tegen Den Haag startte de thuisploeg knap met een 1-0 voorsprong in de tweede minuut via Lucas Pot, maar daarna beet HIJS van zich af en bij de eerste ruststand liepen de Hagenaars uit tot 1-4. Coach Peeters startte de tweede periode met een goaliewissel, Robin De Groote in plaats van Cisse Vanderweyde, maar ook hij kon de Haagse aanvalsgolf niet stoppen. Tot 3-6 scoorden beide teams om beurten, maar Den Haag knalde nog tweemaal de puck in de Antwerpse netten. Eindscore 3-8 (1-4; 1-1; 1-3) met doelpunten van Lucas Pot, Senne Schrickx en Riku Koskinen.

Christian Pierre

(Foto: Diboschki Photography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)