Select Page

Cannabiswinkel opent in Deurne

Cannabiswinkel opent in Deurne

In Deurne opent Florapoint volgend weekeinde officieel de deuren, al is de zaak nu ook al open. Je kan er terecht om een koffietje te drinken of om producten op basis van cannabis te kopen.

Zeg niet zomaar koffiebarretje tegen Florapoint. De nieuwe zaak oogt fris en uitnodigend. Maar wat opvalt zijn de producten die je er kan kopen. Kersverse zaakvoerder Michaël Corcellis geeft tekst en uitleg bij het aanbod. “Wij hebben een assortiment aan producten op basis van cannabis: cosmetica, oliën, douchegel, dag- en nachtcrème,… En ook cannabistabak maar wel met een taksbandje.” De producten worden gemaakt met een extract uit de cannabisplant, de zogenaamde CBD, een stof die niet psychoactief is. Aan CBD worden gunstige gezondheidseffecten toegeschreven al wil Michaël Corcellis hier niet te ver op doorgaan omdat er nog meer wetenschappelijk onderzoek nodig is om de effecten te bevestigen. Corcellis: “Er komen mensen die zijn doorgestuurd door een dokter. Die zegt dan om CBD een kans te geven. En in geval van epilepsie staat het wel vast dat het een medische invloed heeft.”

Florpoint wil echter in de eerste plaats een koffie- en theehuisje zijn waar de buren welkom zijn om van een drankje te genieten. Achteraan is er een gezellig terras. Op donderdag drink je een koffietje aan 1,5 euro. Op 14 en 15 oktober wordt de winkel officieel geopend. De zaak blijft dan uitzonderlijk tot 22 u open en vanaf 18 u wordt er muziek gespeeld.

Florapoint, Lakborslei 125 Deurne. Open van dinsdag tot zaterdag, van 10 tot 19 u.

(Foto: FotoPe)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)