Select Page

Parking in het park

Parking in het park

“Kijk, die auto’s in het park vind ik niet kunnen. En dan nog naast de ingang van een school. Met auto’s die over de wandelwegen rijden langs waar de kinderen de school binnengaan.”

In basisschool De Vlinderboom in het Te Boelaarpark wordt gewerkt. Gie Janssens vindt echter de tijdelijke parkeerzone voor het schoolgebouw onbegrijpelijk. Dat auto’s in een park mogen parkeren vindt hij ongehoord. En dat die wagens komen aanrijden op het moment dat ook de kinderen ’s ochtends de school binnenwandelen, vindt hij onverantwoord. Janssens: “Het zijn niet enkel werkauto’s die daar staan, vaak parkeren er ook werklui hun privéwagens. Terwijl er achter het schoolgebouw voldoende parkeerruimte is.”

Een groenwerker die het gesprek hoort, geeft hem gelijk: “Dat is heel juist. Wij als groenwerkers rijden amper met onze wagens in het park. En dan zie je plots hoe bij werkzaamheden de auto’s binnenrijden met een gemak alsof het hier een openbaar parkeerterrein betreft.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)