Select Page

Deurnese korfbalspeelster in de WK-finale in Tsjechië

Deurnese korfbalspeelster in de WK-finale in Tsjechië

Afgelopen Paasweekeinde vond in het Tsjechische Kutna Hora het WK korfbal voor U19 ploegen plaats. In de Belgische selectie zat Zoë Van der Veken van Meeuwen KV.  De speelster zelf woont op de grens Borgerhout-Deurne Zuid.

Nadat de Belgische ploeg eerst Polen en Engeland had uitgeschakeld werd ook Portugal vlot opzij gezet. Iets stroever maar verdiend werd de halve finale tegen Chinese Tapei gewonnen zodat – wat bijna voorspelbaar was – er op Paaszondag de finale wachtte tegen Nederland.

Al snel waren de Belgen daarin op achtervolgen aangewezen. Overgave genoeg maar doelpunten bleven uit. (1ste kwart: 6-2). Het Belgische team hield gelijke tred in het tweede kwart en bij de rust hingen de bordjes op 12-7. Na de pauze stoomden de noorderburen verder naar 17-9. Hoewel onze Belgen dapper weerwerk boden, bleken ze uiteindelijk een maatje te klein tegen Oranje. Eindstand: 25-13

Eddie Devenijns

Foto boven: Korfbalspeelster Zoë Van der Veken

Foto onder: De Belgische korfbalploeg

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)