Select Page

Rode linten voor de bomen die zullen worden omgehakt

Rode linten voor de bomen die zullen worden omgehakt

Er hangen rode linten aan de bomen op de Gitschotellei en Drakenhoflaan, tussen Te Boelaarpark en Boekenberglei. Deze gezonde bomen zijn gedoemd om te worden gekapt.

De initiatiefnemer van deze actie is werkgroep ’t Juiste Spoor. Woordvoerster Charlotte Willemsen geeft meer uitleg: “Wij zijn niet tegen de heraanleg van Boekenberglei of Drakenhoflaan. Wij zijn wel tegen de aanleg van een tramkeerlus in deze straten. Op dit moment is er zelfs nog geen nieuw tramplan voor onze stad. Wij begrijpen niet dat de stad Antwerpen, het district Deurne en De Lijn in tijden van crisis miljoenen euro’s belastingsgeld gaan spenderen aan een nutteloze keerlus. Welke tramlijnen die lus zullen gebruiken, is dus niet geweten. Wat wel duidelijk is: onze buurt moet per se onder het mes. Een groen en gezellig stuk Deurne wordt mismeesterd.”

De werkgroep ziet vier ingrijpende, nadelige gevolgen. Willemsen: “Het bestuur pakt graag uit met nieuwe bomen die ze zullen planten. Maar er worden wel 65 volwaardige bomen gekapt. Bomen die belangrijk zijn om de opwarming van straten en huizen tegen te gaan. Ten tweede: de verkeerslichten op het kruispunt Drakenhoflaan-Boekenberglei verdwijnen, maar er wordt wel een trambocht toegevoegd. Een gevaar voor de scholieren die hier voorbij komen. Vervolgens is het allesbehalve zeker of de markt terugkomt. Een ramp voor marktkramers en lokale middenstand. Tenslotte wordt de Cruyslei niet aangepakt en zijn er geen maatregelen voor doorgaand verkeer en zwakke weggebruikers.”

Op woensdag 5 oktober organiseert de stad van 16 tot 19 u. een infomoment in basisschool Land van Nu, Boekenberglei 279.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)