Select Page

Uit Cinema Rix klinkt deze dagen geklop en geboor

Uit Cinema Rix klinkt deze dagen geklop en geboor

Cinema Rix en Buurtbar Barix sluiten de deuren voor een welverdiende vakantie. Dat neemt niet weg dat er toch nog hard wordt gewerkt in de De Gryspeerstraat.

Buurtbar Barix en Cinema Rix nemen even vrijaf. Tijd om hoogst noodzakelijke werkzaamheden aan het gebouw uit te voeren. De gevel moet worden hersteld om betonrot tegen te gaan en het gebouw krijgt nieuwe deuren en ramen en hier en daar waar het nodig is een likje verf. En er is nog meer goed nieuws. Coördinator Chantal Boes licht een tipje van de sluier op: “We hebben een vergunning voor terras bij de stad Antwerpen aangevraagd. Als we op woensdag 11 september opengaan, hebben we ons terras.”

Cinema Rix is al sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw een vertrouwde waarde in Deurne Noord. Oorspronkelijk was het een filmzaal maar ondertussen gaat het gebouw door het leven als een ‘dependance’ van het Cultuurcentrum in de Frans Messingsstraat. Vorig jaar werd de oude cinemazaal stevig onder handen genomen. Bestaande ruimtes zoals de filmzaal, de cafetaria, de vergaderzalen en de polyvalente ruimte werden opgefrist en Cinema Rix werd een open huis voor en door de buurt. De Rix wil vooral uitgroeien tot een open en laagdrempelige plek waar mensen steeds welkom zijn. Cinema Rix wil, naar eigen zeggen, inspireren en samen met de buurtbewoners bouwen aan een ontmoetingsplek van en voor de buurt.

(Foto: Rix)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)