Select Page

Brand in school blijkt loos alarm

Brand in school blijkt loos alarm

Het was even spannend in de basisschool  in het Te Boelaarpark. Een passant meende rook te zien krinkelen vanuit de school en sloeg alarm.

De brandweer kwam deze voormiddag met enkele wagens naar de stedelijke basisschool De Vlinderboom in het Te Boelaarpark aangesneld. Want een brandende school kan vlug ontaarden in een drama. De leerlingen werden dan ook onmiddellijk geëvacueerd. Maar de brandweerlui vonden geen vuur. Kristof Geens, woordvoerder van de Brandweerzone Antwerpen, doet het verhaal: “Een voorbijganger meende rook te ontwaren en belde onmiddellijk naar de hulpdiensten. Maar na controle van de brandweer bleek het om loos alarm te gaan. In het huis naast de school wordt momenteel gewerkt. Werklieden gebruikten in de kelder een slijpschijf en het stof ontsnapte langs een rooster. De voorbijganger meende verkeerdelijk dat het om rook ging die vanuit de school kwam.” Naast een laatste controle van de brandweer konden de leerlingen de lessen hervatten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)