Select Page

Domein Ertbrugge breidt uit

Domein Ertbrugge breidt uit

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) van de Vlaamse gemeenschap kocht een aantal gronden op Ertbrugge van de familie de Borrekens. 

Domein Ertbrugge is een geheel van de kastelen Ertbrugge en Zwarte Arend, de hoeven Sitters en Covens, de bijgebouwen, de restanten van de landerijen, de parken, parkbossen en landbouwgronden in het oosten van Deurne, tegen Wijnegem aan. Eigenlijk is het een uniek overblijfsel van het leefmilieu van voornamelijk de 18de eeuw. Dat het domein nog ongeschonden is bewaard gebleven is te danken aan de onverdroten inspanningen van Deurnenaar Paul Lermytte en enkele kompanen. Lermytte is dan ook erg tevreden. Hij vertelt wat de nieuwe aanwinst inhoudt: “De grootste oppervlakte betreft de Ertbruggedreef met beukenbomen, het eikenbos achter de scholen op de Schotensesteenweg. En eveneens het kleine stukje bos tegenover de vroegere Kaasboerin, naast het Scoutslokaal. En verder nog weiden.”

Volgens Pol Lermytte maakt deze aankoop een beter beheer en toezicht mogelijk. Het hele domein is zo’n 65 hectaren groot. Met de aankoop van de 11 hectaren heeft ANB nu 40 hectaren in bezit.

Foto: Luchtfoto van domein Ertbrugge. Geel gekleurd gedeelte was reeds in bezit van ANB. Oranje gekleurd gedeelte is recent verworven.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)