Select Page

Een bijzonder huis voor bijzondere mensen

Een bijzonder huis voor bijzondere mensen

Oak Tree Projects bouwt in Deurne wooneenheden voor (jong)volwassenen met een ondersteuningsnood.

De organisatie Oak Tree bouwt samen met bewoners, familieleden en sympathisanten ‘Oak Tree huizen’, telkens in cohousing projecten, waar vier tot vijf personen begeleid zelfstandig kunnen wonen. Oak Tree Projects wil nu ook een huis bouwen in Deurne. In de buurt Eksterlaar staat een cohousing in de startblokken. Alles moet hier nog beginnen, dus dit is volgens de organisatie het ideale moment voor geïnteresseerden om in het project te stappen en de woonplekken op maat mee vorm te geven, zowel voor een individuele Oak Tree studio als de volledige cohousing buurt. Oak Tree voorziet 5 studio’s met verschillende oppervlaktes, maar voor de rest ligt er nog niets vast.

De cohousing buurt zal bestaan uit een 20-tal woningen en appartementen, met gemeenschappelijke delen zoals een keuken, eetruimte, wassalon en een grote gemeenschappelijke tuin. De eerstvolgende stap van de cohousing is de bewonersgroep uitbreiden en de architectuurwedstrijd uitschrijven voor het masterplan. Wie nu in het project stapt, maakt deel uit van de bewonersgroep en kan mee vorm geven aan het masterplan.

Tijdens een infosessie op 19 juni van 19 tot 21 u geeft Oak Tree Projects uitleg over hun dienstverlening en de Oak Tree studio’s. Plaats: De Hoeve, Mortselsesteenweg 29, Deurne. Stuur een mailtje naar info@oaktreeprojects.be met vermelding van de namen van alle deelnemers.

Info Oak Tree Projects: www.oaktreeprojects.be

Info Cohousing Eksterlaar: www.cohousingprojects.com/project/eksterlaar/ of www.facebook.com/CohousingEksterlaar/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)