Select Page

Eerste bomen van nieuw bos zijn aangeplant

Eerste bomen van nieuw bos zijn aangeplant

In Park Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne werden vandaag de eerste bomen geplant van het toekomstige bos met open speelplekken.

Park Groot Schijn krijgt steeds meer vorm. De afgelopen periode verhuisden een aantal sportvelden van het gebied achter de atletiekpiste naar de zone naast de Ruggeveldlaan. De vrijgekomen ruimte in dat gebied wordt nu ingericht als een bos met heel wat open speelplekken, ideaal voor gezinnen met kinderen en voor jeugdverenigingen. De scouts van de 17e Prins Albert en de 43ste Sint Rumoldus plantten daar gisteren in aanwezigheid van onder meer districtsschepenen Elke Brydenbach (N-VA) en Frank Vercammen (sp.a) een tiental bomen.

De aanleg van dit bos is onderdeel van de tweede fase van de parkaanleg. Er wordt, net zoals in de rest van het park, een mengeling van inheemse bomen aangeplant. Die kunnen daarna uitgroeien tot een bos dat mooi aansluit op de reeds bestaande natuur langs het Schijn. Voor de jeugdverenigingen in het park is het groeiende park een heus speelparadijs. Omdat zij het behoud en de verdere groei van de natuur daar belangrijk vinden, staken ze mee de spade in de grond voor het nieuwe bos.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)