Select Page

Voetbalveld K.Rapid A.C. wordt collectietuin

Voetbalveld K.Rapid A.C. wordt collectietuin

Er wordt hard gewerkt in het Rivierenhof. Groenwerkers nemen nu het voormalige voetbalveld van K. Rapid A.C. onder handen.

Wanneer 93 jaar lang de spelers van Rapid zich de longen uit het lijf liepen om toch maar de bal te bezitten, hebben nu grondwerkmachines het spel overgenomen. Er zijn ook ijzeren bogen geplaatst. Eveline Sierens, teamverantwoordelijke publiekswerking Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen, weet wat er gebeurt: “De werkzaamheden kaderen in de aanleg van een nieuwe collectietuin. Het voormalige voetbalveld wordt omgetoverd tot een prachtige bloementuin. De bogen die nu geplaatst worden, moeten een tunnel vormen, begroeid met verschillende soorten blauwe regen. Daarnaast krijgen in een volgende fase verschillende kunstwerken hier een nieuw plekje.”

Voetbalclub K. Rapid A.C. kreeg drie jaar geleden een nieuw speelveld en nieuwe accommodatie aan de oostzijde van het park.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)