Select Page

Minderjarige gearresteerd na vandalisme in oudejaarsnacht

Minderjarige gearresteerd na vandalisme in oudejaarsnacht

Het onderzoeksteam jongerencriminaliteit van de Antwerpse lokale recherche heeft een minderjarige geïdentificeerd voor beschadigingen aan een pand aan de Lakborslei in Deurne tijdens de bewogen oudejaarsnacht. De jongen van 14 jaar werd gisteren bij de jeugdrechter gebracht. Hij kreeg gepaste maatregelen opgelegd in het kader van het jeugddelinquentierecht.

In de nacht van 31 december op 1 januari zijn op verschillende plaatsen in Antwerpen ernstige vernielingen aangebracht. Het gaat om ernstig vandalisme en gevaarlijk gedrag waarbij schade werd berokkend of mensen fysiek in gevaar werden gebracht. Voor de feiten aan een kantoorgebouw aan de Lakborslei kon dankzij een tip een verdachte geïdentificeerd worden.

14-jarige gearresteerd

De betrokkene werd gisteren tijdens schooltijd opgehaald. Hij gaf toe dat hij betrokken was bij de vernielingen in de nacht van 31 december op 1 januari. Na zijn verhoor werd de jongen van 14 jaar voor de jeugdrechter voorgeleid. Die heeft beslist om de jongere gepaste maatregelen op te leggen in het kader van het jeugddelinquentierecht.

Foto:  De ordediensten hadden hun handen vol tijdens oudejaar

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)