Select Page

Standbeeld van zijn sokkel gelicht

Standbeeld van zijn sokkel gelicht

Het witte standbeeld voor de oorlogsslachtoffers van de twee oorlogen dat aan kasteel Sterckshof staat, is toe aan een herstelbeurt.

Het monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op de Hooftvunderlei aan kasteel Sterckshof is van zijn sokkel gelicht. Een vraag voor districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), die tevens bevoegd is voor het erfgoed. Sekeris: “Er werd tijdens een tweejaarlijks nazicht gemerkt dat er waterinsijpeling kon zijn in het monument. Daarom gaat men het beeld nu waterdicht maken. Omdat het beeld nogal wat te lijden heeft van de weersomstandigheden wordt het bovendien opnieuw geschilderd.”

Het oorlogsmonument is een witstenen gedenkteken samengesteld uit een rechthoekige basisplaat, een hoge rechthoekige sokkel en twee beeldengroepen. Bovenaan ligt een gesneuvelde soldaat in de armen van treurende medestrijders en onderaan rechts zijn een gesluierde, zittende en omhoog kijkende vrouw en een meisje met bloemen in hun handen uitgewerkt. Zij symboliseren het leed van de nabestaanden. Het beeld is van de hand van Frans Jochems.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)