Select Page

Sint Fredeganduskerkhof wordt een stiltepark

Sint Fredeganduskerkhof wordt een stiltepark

In kader van een leefbaar Deurne werd een masterplan opgesteld door bureau Omgeving om het Sint Fredeganduskerkhof beter te integreren in de openbare ruimte. De begraafplaats wordt, met respect voor het funeraire verleden, geleidelijk aan omgevormd tot stiltepark.

Het eindresultaat is een plan dat rekening houdt met een efficiënt en aantrekkelijk ruimtegebruik, met aandacht voor de erfgoed- en natuurwaarden en de integrale toegankelijkheid, dat een duurzame toekomst en transitie van het kerkhof verzekert. De focus van het plan richt zich er onder meer op om de toegankelijkheid van het park te verbeteren en het park beter bekend maken bij de inwoners van Deurne als verblijfsgroen. De transitie tot stiltepark zal geleidelijk aan gebeuren, verspreid over de loop van 10 jaren.

Districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD), bevoegd voor begraafplaatsen, is gewonnen voor het masterplan: “Sint-Fredeganduskerkhof wordt omgevormd tot een Père-Lachaise of Campo Santo. En Deurne krijgt een oase van rust en stilte binnen de drukke woonkern.” De eerste fase gaat dit najaar van start. Tijdens deze fase maakt het district werk van:

  • aanplanten van nieuwe bomen
  • verplaatsen en restaureren van grafmonumenten met hoge erfgoedwaarde
  • verwijderen van onveilige graven
  • inrichten van een picknickzone ter hoogte van de Lakborslei
  • creëren van doorzicht vanaf de Lakborslei in het park
  • vernieuwen van fietsenstallingen
  • verwijderen van overbodige haagstructuren
  • verlagen van haagstructuren waar nodig

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)