Select Page

Portaalsite Deurne Leeft heeft foto’s van heel Deurne

Portaalsite Deurne Leeft heeft foto’s van heel Deurne

Wat tijdens corona begon als een gek idee groeide uit tot een ongeziene fotoverzameling. Bijna 300 straten bracht de Deurnese Kim Van der Vorst in beeld voor gemeenschapswebsite Deurne Leeft.

“Toen de redactie van Deurne Leeft me de vraag stelde of ik heel Deurne op de gevoelige plaat wou vastleggen heb ik geen seconde getwijfeld. Als trotse Deurnenaar en fotografe wilde ik dit graag realiseren.” aldus fotografe Kim Van der Vorst.

Het aantal straten was voor Kim wel verrassend. Bij aanvang had ze geen idee hoeveel straten Deurne telt. Gezien het grote aantal spreidde Van der Vorst haar shoots over verschillende maanden, zo bleef het combineerbaar met haar betrekking als leerkracht, fotografe in bijberoep en mama van twee dochters. Kim Van de Vorst: “De beelden met sneeuw zijn me bijgebleven, want dat is toch een rariteit aan het worden. Ik heb ooit ook een straatnaam gefotografeerd net op het moment dat er een luchtballon passeerde. Dat deed me spontaan lachen. De buurt met de vogelnamen – het vogelenkot in de volksmond – vond ik het leukst van alle straatnamen.”

“De eerste grote stap tot een unieke lokale straten encyclopedie is nu gezet.” begint Alain Hoeckx bezieler van het online platform Deurne Leeft enthousiast: “Kim heeft fantastisch werk geleverd en alle straten in Deurne in beeld gebracht. We doen nu een oproep om de beelden ook te voorzien van de geschiedenis van de straat en/of de straatnaam. Als we daar in slagen, zou dat écht ongezien zijn voor België.”

Contact:  www.deurneleeft.be/straatnamen/ of alain@deurneleeft.be

Foto: Fotografe Kim Van de Vorst in actie

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)