Select Page

Kunstwerk op de Herentalsebaan nadert zijn voltooiing

Kunstwerk op de Herentalsebaan nadert zijn voltooiing

Toen de Herentalsebaan in 2018 opnieuw was aangelegd, zou er spoedig een ‘landmark’ worden onthuld. Het zou een blikvanger worden voor de ‘Sjanzelizee’ van Deurne.

Ruim twee jaar later wil districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA) wel eens weten hoe het met dat ‘landmark’ is gesteld: “Wanneer komt het er en hoe zal het er uitzien? En worden de handelaars betrokken bij de inhuldiging?” Districtsburgemeester Tjerk Sekeris begint zijn antwoord met een vers van Willem Elsschot: “Tussen droom en werkelijkheid staan wetten en praktische bezwaren. De realisatie van het ‘oriëntatiepunt’ moest enkele hindernissen overwinnen. Er was vooreerst de asbesthoudende gevelbekleding ter hoogte van de huisnummers  236/238 waarop de blikvanger zou komen. Vervolgens moest er ook nog een reclamebord van de firma J.C. Delvaux worden verwijderd.” Dat is ondertussen gebeurd en dus kan er worden uitgekeken naar de voltooiing.

De districtsburgemeester overloopt de planning: “Nog deze maand worden de asbestleien verwijderd. In april plaatst de kunstenaar de kaders van het kunstwerk en in mei plaatst hij de invulling. En nog voor de zomervakantie worden de eigenlijke sculpturen geplaatst. Handelaars, bewoners en gebruikers van de baan worden uiteraard betrokken bij de inhuldiging van de landmark.” Tjerk Sekeris geeft nog mee dat nog een aantal landmarks zijn gepland: het voetbalstadion voor R.A.F.C., een beeld op de Frank Craeybeckxlaan en een monument voor de gedeporteerden uit Cinema Plaza op de Gallifortlei.

(Illustratie: Maarten Schaubroeck)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)