Select Page

World Cleanup Day in het Rivierenhof

World Cleanup Day in het Rivierenhof

Jaarlijks kijken de straatvrijwilligers uit Deurne en Antwerpen uit naar World Cleanup Day. Een internationale schoonmaakdag waarbij alle vrijwilligers hun buurt een extra opruimbeurt geven. En die gaat dit jaar door op 17 september. Morgen dus.

September is het ideale moment om het Rivierenhof een grondige opruimbeurt te geven. De zomer bracht veel zwerfafval. De grachten staan droog en verdienen een opruimbeurt. Dit jaar komt ook de zwerfvuilreus van Proper Borgerhout, en Otje de ezel mee opruimen. Otje was er in 2019 ook al eens bij, dat was toen een groot succes voor groot en klein.

De schoonmaakactie is een samenwerking met ‘Deurne Ruimt Op’, een vrijwilligersorganisatie die al voor de vijfde keer de buurt een schoonmaakbeurt geeft. “Onze groep groeit ieder jaar”, vertelt Alain Hoeckx, initiatiefnemer van DROP enthousiast; “Ieder jaar werken we rond een thematiek. Zo gingen we vorig jaar aan de slag met de peuken. Dit jaar is het thema samenwerken. Dat mag je best letterlijk nemen: We willen met een grote groep gemotiveerden verzamelen aan de spiegelvijver. Om dan aan de slag te gaan.”

Praktisch: Zaterdag 17 september om 10u  in het Rivierenhof. Verzamelen aan de Spiegelvijver ter hoogte van het Kasteel Rivierenhof.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)