Select Page

Wandelpaden worden afgebakend

Wandelpaden worden afgebakend

Het Boekenbergpark is met stip het mooiste park van de stad Antwerpen. Maar niet iedereen blijft op de paadjes. En daar wil het districtscollege iets aan doen.

Het Boekenbergpark is een park dat volledig beschermd is als landschap. In het domein zijn kwetsbare kruidenzones aanwezig waar betreding moet worden vermeden. De wegen zijn wel afgebakend maar op verscheidene plaatsen is die afbakening versleten. Het districtscollege van Deurne wil daar iets aan doen en bestelde ‘padafbakening’ voor de wandelwegen in heel het park. Firma Kennes uit Hoogstraten mag het materiaal leveren en plaatsen.

Zullen de mensen, al dan niet met een hond, die menen dat ze overal doorheen mogen lopen, vanaf dan op de paadjes blijven? We stelden de vraag aan districtsschepen Frank Vercammen (sp.a), bevoegd voor het groen. Vercammen: “Tja, vaak lopen mensen naast de paden omdat ze niet beseffen dat ze daardoor planten, waaronder soms ook zeldzame, kapot trappen. Misschien moet er een sensibiliseringscampagne volgen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h N
Humidity: 94%
Pressure: 1013.21mbar
UV index: 0

(advertenties)