Select Page

Buren blijven boos voor omgehakte bomen

Buren blijven boos voor omgehakte bomen

Op de speelplaats van de Axi-jomaschool, die het binnengebied tussen o.a. de Du Montstraat en de Blivenstraat vormt, zijn een aantal bomen omgehakt.

Volgens de directie van de Axi-Jomaschool moesten de bomen wijken voor een turnzaal. En de aannemer beschikte over kapvergunningen. Maar de kap van de bomen raakt niet verteerd bij de omwonenden. Een aantal buurtbewoners kroop in de pen: “Terwijl de wereld kreunt onder hittegolven, bosbranden en aanhoudende droogte, verdwijnt in onze al sterk versteende buurt, één voor één het schaarse groen in de binnengebieden.” De bewoners wijzen eveneens naar het omhakken van wilgen in stadscrèche Koekendoos aan de overkant van de Du Montstraat: “Er zat een ‘plaag’ in de wilgen die wespen aantrok, wat niet veilig was voor de kindjes. Intussen zijn de bomen weg, maar de wespen niet. En ook deze keer werd de buurt niet betrokken.”

De bewoners merken verder op: “Wij plantten geveltuintjes, installeerden een regenton, delen auto’s, vergroenen onze daken…We doen wat we kunnen, maar kunnen niet op tegen de snelheid waarmee het andere groen verdwijnt. Hoeveel geveltuintjes heb je nodig om een boom te vervangen? Is het niet cynisch dat de stad enerzijds die dingen promoot en anderzijds toelaat dat bomen zo gemakkelijk uit de weg mogen worden geruimd?”

De briefschrijvers eindigen uitnodigend: “We steken graag onze hand uit om samen met de stad en het district voor deze buurt te zorgen en deze plek groen en leefbaar te maken en houden.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)