Select Page

Vliegerplein voert actie tegen de luchthaven

Vliegerplein voert actie tegen de luchthaven

Burgerplatform Vliegerplein organiseert een actiewandeling tegen wat de actievoerders ‘stedenbouwkundig gefoefel’ met de luchthaven van Antwerpen noemen.

Op 19 september sluit de luchthaven van Deurne voor vijf tot zes weken wegens werkzaamheden. Luchthavencommadant Wim Verbist vertelt wat er gaat gebeuren: “We gaan de toplaag van de start- en landingsbaan vernieuwen. En de luchthaven krijgt nieuwe rioleringen en ledverlichting. Aan de noordzijde van de luchthaven komt een opstart- en warmdraai platform wat de geluidshinder voor de omwonenden zal beperken.” De werkzaamheden zullen 25 miljoen euro kosten. En dat is niet naar de zin van burgerplatform Vliegerplein.

Piet De Roeck, woordvoerder van het platform geeft meer uitleg: “Na onderzoek van het lastenboek en de plannen zijn wij ervan overtuigd dat een omgevingsvergunning verkregen moet worden. Vliegerplein heeft dan ook klacht ingediend bij het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.” Om de klacht te ondersteunen, organiseert Vliegerplein nu zaterdag 10 september om 10.30 u aan de Schuur op Fort 3 een actie.  

Los van deze actie blijft Burgerplatform Vliegerplein ijveren voor een alternatieve invulling van de luchthaventerreinen. De actievoerders voelen zich gesteund door een maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) in opdracht van de Vlaamse regering. Daaruit blijkt dat de sluiting van het vliegveld 8 keer meer maatschappelijke waarde creëert dan het meest gunstige scenario waarbij de luchthaven open zou blijven.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. mava

    De Vliegplein bestaat er al jaren de mensen hebben daar goedkopen gronden kunnen kopen dan moeten nu niet gaan protesteren over lawaai hinder maar gebruik jullie gezond verstand als je dat hebt

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)