Select Page

Deurnese fotograaf haalt cover van gerenommeerd modellenblad

Deurnese fotograaf haalt cover van gerenommeerd modellenblad

Het gaat hard voor Peter Casie. Vorige maand stonden zijn foto’s van niet minder dan zeven modellen in de beach edition van Prestige Models Magazine. Deze maand haalde hij zelfs de cover van dit prestigieuze modellenblad.

Trots als een pauw is hij, Peter Casie, in de modewereld beter gekend als FotoPe. Hij schuift mij het exemplaar van het modellentijdschrift dat nog naar de inkt ruikt, onder mijn neus. “Kijk hier op de cover,” zegt hij: “dit is Evy Deconinck. En kijk hier,” hij bladert doorheen het magazine: “dit is Kelly Huysmans op de inhoudspagina. Ze komt nog twee keer terug. En dit is Melissa De Vos, ook twee foto’s. En dan nog eens twee foto’s van Evy van de cover. Allemaal beelden die uit mijn camera zijn gerold.” Het zijn foto’s die genomen zijn in de zee. Peter Casie lacht breeduit: “Een collega fotograaf had nog meewarig gedaan over mijn werk. ‘Ik begrijp niet waarom je modellen in volle zon zet’ had hij gezegd. Het lag op mijn tong om te antwoorden dat er in de zee geen bomen groeien die schaduw kunnen geven. Nu zou ik zeggen: ‘om de cover van een modellenblad te halen’.”

Peter Casie is de huisfotograaf bij ‘Models International’, een agentschap dat diensten verleent aan de modellenwereld en acteurs/gastvrouwen levert aan de industrie. En meisjes en jongens coacht en opleidt tot model. Het agentschap houdt jaarlijks een wedstrijd voor modellen. Casie knipoogt: “Evy Deconinck, het meisje op de cover, was de winnares van de eerste editie van de Models International wedstrijd.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. peter

    fijn artikel, bedankt!
    groetjes Peter
    FotoPe

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)