Select Page

Meer verkeersveiligheid door uitbreiding zone 30

Meer verkeersveiligheid door uitbreiding zone 30

Voorbije zondag trapte Groen Deurne op de Jozef Verbovenlei de ‘Zone 30-actie’ af. Het is het Deurnese onderdeel van een campagne van Groen Antwerpen om meer zone 30 te eisen in de hele stad. De actievoerders verdeelden affiches in de straat.

Groen identificeerde 50 straten en assen in Antwerpen en haar districten die onmiddellijk zone 30 verdienen. Voor Deurne gaat het om de volgende straten: de Jozef Verbovenlei, de Ten Eekhovelei, de Gryspeerstraat en de Te Couwelaarlei (tussen Lakborslei en Ter Heydelaan).

“De Jozef Verbovenlei is deels zone 30 tijdens de schooluren, maar de signalisatie is wat verwarrend afhankelijk van waar je komt, vanuit de Arthur Matthyslaan of vanuit de Boekenberglei. Het gaat over een schoolroute voor kleuters en kinderen uit het lager onderwijs die zich te voet of met de fiets verplaatsen en deze straat moeten oversteken”, zegt districtsraadslid Giuliana Chirinos. Fractieleider in de districtsraad, Mathijs Post, voegt eraan toe: “Een lagere snelheid betekent minder risico op ongevallen en minder ongezonde uitlaatgassen”.

Groen wil ook dat de stad de zone 30 effectief afdwingt. “Nog te vaak is dat niet het geval en wordt er (veel) te snel en gevaarlijk gereden”, besluit Mathijs Post.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h SSW
Humidity: 75%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)