Select Page

Automatisch groen voor voetgangers en fietsers

Automatisch groen voor voetgangers en fietsers

Bij de start van het nieuwe schooljaar pleit Groen Antwerpen voor vlottere doorgang voor fietsers en voetgangers in de stad. Al te vaak zijn ze voor een vlotte doorstroming aangewezen op drukknoppen om groen licht te krijgen. Groen pleit voor meer automatisch groen, kortere wachttijden en meer tijd om over te steken op kruispunten.

De leden van Groen voerden actie aan de fietsovergang van Rivierenhof naar Park Groot Schijn. Districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) geeft meer uitleg: “Die drukknoppen staan er niet om voetgangers en fietsers veilig en snel op hun bestemming te krijgen. Ze staan er om auto’s voorrang te geven. We vragen verkeerslichten op maat van iedereen in het verkeer.”

Concreet vraagt Groen kortere wachttijden, voldoende tijd om over te steken en geen nodeloze drukknoppen op kruispunten. “Verkeerslichten moeten niet alleen automatisch op groen springen voor voetgangers en fietsers, ze moeten er ook voor zorgen dat voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken.” gaat Chirinos verder: “Daarom pleiten wij voor 100% conflictvrije kruispunten.”

“In 2021 raakten in Antwerpen maar liefst 1136 fietsers en 281 voetgangers gewond in het verkeer. Dat zijn er bijna 4 per dag. Het aantal stijgt weer na de lockdowns.” voegt gemeenteraadslid Karen Maes (Groen) er nog aan toe.”Automatisch groen voor fietsers en voetgangers betekent ook dat het licht voor autoverkeer op rood springt. Want meer comfort voor voetgangers en fietsers moet hand in hand gaan met meer verkeersveiligheid.”

Foto boven: de actie op de Ruggeveldlaan

Foto onder: (vlnr) Gemeenteraadslid Karen Maes en districtsraadslid Giuliana Chirinos

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)