Select Page

“Laat tram 9 naar Noord rijden”

“Laat tram 9 naar Noord rijden”

“Al meer dan zes jaar liggen de tramsporen op de Ruggeveldlaan er ongebruikt bij. Een vlotte tramverbinding tussen Deurne-Noord en Deurne-Zuid is nochtans broodnodig.” aldus districtsraadlid Manal Toumi (PVDA). En daarom verkleedden de leden van de plaatselijke afdeling zich gisteren als oude mensen en voerden actie.

Raadslid Toumi verduidelijkt: “Wij vinden het knettergek dat anno 2021 er nog steeds geen tramverbinding bestaat binnen ons district, terwijl de infrastructuur bestaat. Ondertussen wil de stad Antwerpen in Deurne-Zuid wel voor meer dan zes miljoen euro extra tramsporen leggen op Boekenberglei en Drakenhoflaan waardoor tientallen parkeerplaatsen, decennia oude bomen en zelfs de markt zal verdwijnen. Bovendien zal de tram hierdoor minder haltes aandoen. Dit is niet te begrijpen.”

De PVDA stelt voor om tram 9 door te trekken naar Deurne-Noord. “Volgens ons los je dan verschillende problemen op”, meent Toumi. “We creëren een noord-zuidverbinding die nodig is. Men kan op dit moment bij wijze van spreken veel sneller vanuit Deurne-Noord in het stadscentrum geraken dan aan de andere kant van het eigen district. Ten tweede zorgt het doortrekken van de tram ervoor dat de keerlussen in Deurne-Zuid overbodig zijn: zowel de gevaarlijke keerlus bij Eksterlaar als een nieuwe keerlus bij de Sint Jozefkerk.. Toumil besluit: “ “We lanceren voor de zomer een petitie en een afficheactie en in het najaar plannen we een stoet tussen Zuid en Noord. Je zal nog van ons horen!”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)