Select Page

Tijdelijke sluiting inrichting Frank Craeybeckxlaan

Tijdelijke sluiting inrichting Frank Craeybeckxlaan

Een voedingswinkel met eetgelegenheid met afhaalmogelijkheden in de Frank Craeybeckxlaan moet tijdelijk sluiten omwille van het niet naleven van de verplichte corona-veiligheidsmaatregelen. De zaak blijft gesloten vanaf woensdag 11 november tot en met dinsdag 24 november en zal zich daarna aan een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen moeten houden.

Tijdens meerdere controles stelde de politie vast dat er grote groepen personen aanwezig waren in de inrichting. Bovendien schoolden er buiten ook heel wat jongeren samen voor de zaak. De aanwezigen droegen geen mondmasker en de social distancing werd niet gerespecteerd.

Door de herhaaldelijke inbreuken is het bovendien niet zeker dat de uitbaatster bij het heropenen zal toezien op de geldende maatregelen. Daarom zijn er bijkomend een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen. Zo moet vanaf 25 november tot minstens een maand na de heropening een veiligheidsmedewerker worden ingezet. Daarenboven moeten wachttekens binnen en buiten de inrichting worden aangebracht die de afstand van anderhalve meter visualiseren voor de klanten. Verder moet het eetgedeelte duidelijk worden afgespannen zolang de sluitingsmaatregelen voor de horecasector van kracht zijn. Ook moeten er zichtbare verwittigingen worden opgehangen dat klanten de afstandsregeling moeten respecteren en dat er noch binnen noch buiten op straat samenscholingen toegelaten zijn. Dit laatste moet ook aan de ramen duidelijk en voldoende worden geafficheerd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)