Select Page

Buren mogen grondwater gebruiken voor de planten

Buren mogen grondwater gebruiken voor de planten

In de Ergo De Waellaan 120 wordt op een bouwterrein al maanden grondwater naar de riolen geleid. Na protest van de buren over verspilling probeert projectontwikkelaar Movast de buurtbewoners tegemoet te komen.

Projectontwikkelaar Movast is vorig jaar in de Ergo De Waellaan gestart met het optrekken van een gebouw met appartementen. Een aantal maanden geleden zijn de werkzaamheden door het overlijden van de bedrijfsleider stilgelegd. Sindsdien blijven de pompen grondwater naar de riool malen. Na burenprotest liet Movast weten dat bij het uitschakelen van de pompen de onafgewerkte kelder dreigt naar boven te worden gestuwd. Bovendien is er, omdat de bouwplaats binnen de beveiligingsstraal van de M3 fabriek in Zwijndrecht ligt, een mogelijke kans op PFAS vervuiling van het water. Daarom moet het naar de riool worden geleid. Maar Movast bleek uiteindelijk ook niet onverschillig voor de kritiek en heeft nu een installatie neergepoot waarbij buren grondwater kunnen aftappen. Zij het op eigen risico en met de waarschuwing het bemalingswater niet als drinkwater te gebruiken.

Buurvrouw Marleen De Sloovere tapt regelmatig wat water af: “Ik vind het zo zonde dat bij deze droogte dit grondwater wordt verspild. Omdat mijn regenton leeg is kom ik hier water voor mijn planten halen. Ik hoef geen kraantjeswater te gebruiken. Het is een symbolische bijdrage in de strijd tegen de droogte en verspilling van grondwater.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)