Select Page

“Geef de straat terug aan de voetgangers”

“Geef de straat terug aan de voetgangers”

Het district liet onlangs weten dat de Cornelissenlaan een fietsstraat zou worden. “Overbodig.” vindt de fietsersbond Deurne.

Voorbije week deelde het district Deurne mede dat het Deurnese gedeelte van de toekomstige F107 fietsostrade vervroegd het statuut van fietsstraat zal krijgen. Dat werd door de fietsersbond met applaus onthaald. Dat de Cornelissenlaan, naast kasteel Sterckshof, ook een fietsstraat zal worden, vindt de bond dan weer overbodig. De fietserbond had het advies gegeven om de auto’s te weren uit deze straat. Voorzitter Wouter Berteloot: “De laan wordt druk gebruikt door voetgangers en fietsers en met de auto’s die er komen parkeren zorgt dit voor risico’s op ongevallen. Als de auto’s zouden verdwijnen heb je geen fietsstraat meer nodig. Anders zorg je voor een scheeftrekking van de verhouding tussen fietsers en voetgangers. En dat kan niet de bedoeling zijn in een parkgebied.”

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) laat nu weten dat de parkeerplaatsen in de Cornelissenlaan zouden worden beperkt tot een laad & loszone en een gehandicaptenplaats. De doorgang van de brug onder de E313 zou smaller worden en in de straat zou ‘vleermuis en fietsvriendelijke’ verlichting worden aangebracht. Wouter Berteloot reageert: “Fantastisch nieuws, maar dan is het nog absurder om van een straat zonder auto’s een fietsstraat te maken.” Hij voegt er aan toe: “Wij steunen ook het voorstel van Gazet van Deurne om de Japanse kerselaars opnieuw te vervolledigen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)