Select Page

Feestweekeinde ‘Deurne bevrijd’: het programma

Feestweekeinde ‘Deurne bevrijd’: het programma

Het eerste weekend van september staat in Deurne traditiegetrouw in het teken van de Bevrijdingsfeesten. ‘Deurne Bevrijd’ wordt een feest met gratis caféconcerten, een lasershow, een herdenkingsmis en bloemenhulde, de reuzenommegang, een braderij, de modelstoomdagen en het nieuwe evenement ‘Ontpopt!’

PROGRAMMA

Vrijdag 2 september

19 uur:

Gratis caféconcerten in verschillende Deurnese cafés. The Bonnie Blues (Bar Stark), Stef en de Tong (Café Bisschoppenhof), Blame it on Vinnie (Den Dorpel), Makaju (Café Borg), Veston (Barbuur), Alborea Klezmercollectief (Bodega Gust), To The Bone (Café Tsjaplin), Ed Kooyman (Exter), Hannekesnest (Cézane), The 40 Watt Band (Café Chicago) zorgen voor extra sfeer met een streepje muziek.

21.15 en 22 uur (tweemaal!)

​Een kleurrijke 3D-laserhow op de evenementenweide aan kasteel Sterckshof in het Rivierenhof (nieuwe locatie!).

Zaterdag 3 september

14.30 uur

Reuzenommegang met meer dan 130 reuzen. Parcours:  Maurice Dequeeckerplein, Parkweg – Hooftvunderlei – Sterckshoflei – Waterbaan – Korte Sint-Rochusstraat – Pastoor Holtofplein – Gabriël Vervoortstraat – Arenaplein – Van Havrelei – Van Havreplein – Thibautstraat – Muggenberglei – Dr Romain de Veldstraat – Frans Baetenstraat – Herentalsebaan – Boterlaarbaan – Sterckshoflei – Hooftvunderlei – Parkweg – Maurice Dequeeckerplein.

10 tot 19 u

Braderij en een rommelmarkt op de Gallifortlei.

10 tot 17 u

Jaarlijkse ‘Modelstoomdagen’ in het Rivierenhof, naast het kasteel Sterckshof. Je kan je een ritje maken op het modelspoor van 350 meter.

Zondag 4 september

10.30 uur

Herdenkingsmis in de Sint-Fredeganduskerk gevolgd door een optocht naar en een bloemenhulde aan het monument ‘Doden herleven, levenden waken’ op Sint-Fredeganduskerkhof. Door de Verenigde Vaderlandsminnende Groeperingen van Deurne.

13 tot 18 uur

Nieuw evenement Ontpopt! Verschillende (culturele) pop-upvoorstellingen en activiteiten op 16 locaties: circusacts, comedy, muziek, (straat-)theater, vertellingen, yoga, workshops, … Bezoekers stellen zelf hun planning samen. Alle activiteiten en voorstellingen zijn gratis, maar volzet is volzet. Sommige activiteiten herhalen. Meer info: ​

https://assets.antwerpen.be/srv/assets/api/download/f7561945-eee5-46d8-b146-63ed305a738b/Deurne_Ontpopt_Flyer-148x210_03-VU_LR-SP_websiteversie.pdf

10 tot 19 u

Braderij en rommelmarkt op de Gallifortlei.

10 tot 17 u

Jaarlijkse ‘Modelstoomdagen’ in het Rivierenhof naast kasteel Sterckshof. Je kan je een ritje maken op het modelspoor van 350 meter.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)