Select Page

Symbolische bezetting van de luchthaven

Symbolische bezetting van de luchthaven

Burgerplatform Vliegerplein voerde gisteren voor de tweede maal actie aan de luchthaven van Deurne. Op het Vosplein kwamen om 10 uur zo’n 200 sympathisanten samen. Vandaar vertrok de optocht richting omheining van de luchthaven waar ter hoogte van de volkstuintjes aan de Vosstraat een mensenketting werd gevormd als symbolische bezetting.

Vliegerplein wil met deze actie twee weken voor de verkiezingen aandacht voor haar twee actiepunten. Het stopzetten van de zinloze subsidies en onorthodoxe financieringsconstructies alsook de sluiting van de luchthaven om de ruimte opnieuw aan de burger te geven.

Aan de volkstuintjes hield woordvoerder Piet De Roeck nog een korte toespraak. Hij ging dieper in op het nieuwe manifest en riep iedereen op om dit te ondertekenen. Hij gaf ook wat meer uitleg over de recente aangifte bij de procureur-generaal bij het Hof van Beroep in Brussel dat Vliegerplein samen indiende met de Bond Beter Leefmilieu en de actiegroep Wiloo uit Oostende.

Recent onderzoek uitgevoerd door de actiegroepen toont aan dat er bij de uitvoering van het Vlaamse decreet met betrekking tot de regionale luchthavens onorthodoxe dingen zijn gebeurd.  De drie actiegroepen hebben deze week dan ook via hun advocaat aangifte gedaan met de vraag dit verder te onderzoeken.

https://vliegerpleinburgerplatform.com/

#Vliegerplein #VliegerpleinBurgerplatform

#AntwerpAirport #LuchthavenDeurne

Bart Frederix

(Foto’s: Michel Maes)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)