Select Page

Oudjes op een deelfiets naar de bushalte

Oudjes op een deelfiets naar de bushalte

De schrapping van buslijn 31 blijft de gemoederen beroeren. Ook Christiane Aerts schreef naar het district Deurne over de verdwenen buslijn.

Door het supprimeren van buslijn 31 hebben mensen in de buurten Langbaanvelden, Unitas en Leon Stampelaan/George Ivanowlaan het gevoel te zijn afgesneden van het openbaar vervoer. Vooral mensen die minder mobiel zijn, zoals ouderen of jonge moeders met kleine kindjes voelen zich geïsoleerd. Zie ook onze vroegere berichtgeving: ‘Bewoners rond de Drakenhoflaan willen hun bus terug.’

Ook Christiane Aerts kroop in haar pen om het gebrek aan openbaar vervoer aan te klagen. De bezorgde vrouw kreeg een antwoord terug van districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) waarin hij zegt dat Deurne zicht aansluit bij de op- en aanmerkingen die het district Borgerhout eerder liet optekenen in de pers. En dat het district bovendien formele bezwaren heeft geuit tegen het verdwijnen van bus 31 omdat voor de inwoners van de wijken Langbaanvelden en Unitas er nu weinig alternatieven zijn. Maar wat de vrouw van de pot gerukt vindt, is de paragraaf waarin staat dat de stad Antwerpen zich aansluit bij de bezwaren van Deurne. En overweegt om in de twee getroffen buurten bijkomende ‘Velo’ stations te voorzien zodat de bewoners van en naar de nog bediende haltes kunnen fietsen. Christiane Aerts reageert dan ook verbolgen: “Oudjes op Velo? Schandalig!”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 79%
Pressure: 1013.21mbar
UV index: 0

(advertenties)