Select Page

Voorstel om vier straten zone 30 te maken

Voorstel om vier straten zone 30 te maken

Op de voorbije districtsraad diende Groen een voorstel tot motie in om vier straten zone 30 te maken. Het gaat om Ten Eekhovelei (tussen Gryspeerstraat en Bisschoppenhoflaan), De Gryspeerstraat, Te Couwelaarlei (tussen Lakborslei en Ter Heydelaan) en Jozef Verbovenlei.

Districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) motiveert het voorstel tot motie: “Wij willen de stad vragen om het snelheidsregime van vier straten van ons district aanpassen van 50 km per uur naar 30 km per uur. Zodat deze straten veiliger en aangenamer zouden zijn. Deze straten zijn niet willekeurig gekozen, maar zijn opgegeven geweest door bezorgde Deurnenaren. Onder andere door ouders die hun kinderen steeds moeten begeleiden naar school of de naschoolse activiteiten. Met een zone 30 wordt de verkeerssituatie veel beter na te leven. Neem nu de Ten Eekhovelei: daar rijd je 30 vanaf de Lakborslei tot aan de Gryspeerstraat. Het tweede stuk niet. Of je hebt veranderlijke signalisatie in de omgeving van scholen, zoals op de Jozef Verbovenlei… Een duidelijke keuze voor 30 maakt ook komaf met deze wisselende situaties.”

De districtsraad verwierp het voorstel. Chirinos: “Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) reageerde onder meer dat deze motie al was ingediend en door de meerderheid was weggestemd op stadsniveau, al was daar een langere lijst van straten aan toegevoegd. Het Vlaams Belang argumenteerde dan weer dat zone 30 een vals gevoel van veiligheid geeft. Waarop ik heb geantwoord dat handhaving ook belangrijk is.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)