Select Page

Dijon gaat de strijd tegen peuken aan

Dijon gaat de strijd tegen peuken aan

In Dijon zijn aan de rioolputjes platen met  “Ici commence la mer. Ne rien jeter.” (Hier begint de zee. Gooi niets weg.) aangebracht. Nochtans ligt Dijon 500 km van de zee verwijderd. Maar de stad wordt doorkruist door de Ouche en de Suzon die leiden naar de Rhône.

De stad Dijon in Frankrijk wil een voorbeeld zijn op het gebied van ecologie en in de strijd tegen de opwarming van de aarde. De stad doet beroep op de medewerking van de burgers met bewustmakingsacties onder meer op het gebied van afvalbeheer.

Sigarettenpeuken, kleine stukjes plastic en ander afval, dat overal op straat wordt gegooid en in de goten verdwijnt, kan in de waterwegen terechtkomen en vervolgens in de vorm van microdeeltjes in de zee en de oceanen. Dit afval maakt deel uit van de verontreiniging vanaf het land, die wereldwijd 80% van de verontreiniging van de zee vertegenwoordigt.

Misschien een tip voor districtsschepen voor groen Frank Vercammen (Vooruit) die van de strijd tegen peuken een speerpunt van zijn beleid heeft gemaakt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)