Select Page

Wereldparade trekt doorheen het park

Wereldparade trekt doorheen het park

Deze middag ging er in het Te Boelaerpark een grote stoet uit. Met vertegenwoordigers van landen over de hele wereld.

Italië was vertegenwoordigd door verschillende soorten pasta’s en pizza’s. De delegatie van Mexico leek zo te zijn weggeplukt uit een Día de Muertos. Nieuw-Zeelanders waren herkenbaar omdat ze met een kiwi op hun hoofd liepen en de Tahitianen hadden hun surfbord onder de arm. De Kenianen zongen “Jambo bwana. Habari gani, nzuri sana….” terwijl de Polen dansten en de Turken op trommeltjes sloegen. De Indiase delegatie was gekleed in sari’s, de Spanjaarden in Flamenco-outfit en de Nigerianen droegen panjekleurige hemdjes.

De wereldoptocht was de opening van het schoolfeest van stedelijke basisschool ‘De Vlinderboom’. Het thema was dan ook ‘Around the world’. Na de parade barstte het feest helemaal los met activiteiten in het park voor de scholiertjes en een hapje en drankje voor de ouders.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)