Select Page

Gerenoveerde woonblok van Braem wordt wooncoöperatie

Gerenoveerde woonblok van Braem wordt wooncoöperatie

De Vlaamse regering steunt op vijf plaatsen alternatieve woonformules waardoor mensen toch net iets makkelijker een woonst zouden kunnen vinden. Een van die plekken wordt de nog te renoveren woonblok van architect Braem in de Arenawijk.

In een wooncoöperatie kunnen mensen eigenaar worden van een klein deel en kunnen ze voordelig huren. Concreet koop je een of meer aandeel/aandelen waardoor je als medeaandeelhouder gebruiksrecht krijgt. In praktijk is dat een huurcontract tegen een verminderde prijs. Die huurprijs is afhankelijk van het aantal aandelen. Bovendien heb je als aandeelhouder medezeggenschap in het beheer. Een wooncoöperatie biedt mogelijkheden voor mensen die vandaag geen eigen huis kunnen of willen kopen. Maar die zich ook niet blauw willen betalen aan een hoge huur.

Voor stadschepen voor wonen Els van Doesburg (N-VA) is er een bijkomend voordeel. Als de gerenoveerde woonblok zal worden overgedragen aan een wooncoöperatie, blijven de appartementen te samen en dat versterkt het behoud van de erfgoedwaarde. Schepen van Doesburg: “Ik zou niet graag zien dat de zeventig gerenoveerde appartementen versnipperd zouden worden over tal van eigenaars.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)