Select Page

Deurne viert uitbundig feest

Deurne viert uitbundig feest

District Deurne viert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met de nodige luister. En doet dat onder meer met de meest Vlaamse sport van alle sporten: koers.

Op 10 juli vindt de ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Deurne-Ekeren’ plaats. De wedstrijd is een internationale wielerwedstrijd voor heren van het niveau UCI 1.2 en U17 en voor dames van het niveau UCI 1.1. De koers start om 11.30 uur voor de heren en om 14 uur voor de dames in de Gallifortlei aan het postkantoor. De renners en rensters leggen eerst enkele ronden van ongeveer 14 kilometer af in Deurne. Daarna trekken ze naar Ekeren om daar ongeveer evenveel ronden te fietsen. De juniores starten om 16.15 uur maar blijven in Deurne. De wedstrijd focust op lokale ronden, zodat het publiek meermaals de wielrenners aan het werk kan zien.

Tijdens het wielerfestijn zorgt winkeliersvereniging Deurne Centrum voor heel wat randanimatie op de Gallifortlei en in de zijstraten.

Optredens

Verschillende artiesten zorgen voor de nodige sfeer en ambiance op een podium voor de LIDL op de Frank Craeybeckxlaan. Treden onder meer op: Zannemie en de Bende, Shift-Lock, Dries en de Belgen en The Great Pretenders Rock. De presentator is Kris Strybos, Scale van de Sint Andries MC’s en winnaar van de Cultuurprijs Deurne 2022.

Ontbijten op de middenberm van de Venneborglaan

Van 8 tot 10 uur is er het grote Vennebermontbijt, met muzikale omlijsting door Jenne Decleir & Joery Dewachter. Inschrijven kan nog maar je moet je wel haasten: https://www.deurnecentrum.be/het-grote-venneberm-ontbijt/#av_section_4

Rommelmarkt

Tussen 8 en 18 uur is er rommelmarkt in de Gallifortlei en de zijstraten, springkastelendorp, Kids Run en de feestmarkt op de Frank Craeybeckxlaan. En doorlopend is er randanimatie, drank- en eetkraampjes, muziek en veel meer.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)